Recept

Minifishburgers met snelle tartaar­saus en gepekelde groentjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kleine versie van een fishburger voor bij de apero... wie zegt daar nu neen tegen?

bereiding
  1. 1

    Pekel de groentjes. Neem 4 kommetjes. Spoel alle groenten. Snij de wortel in reepjes en de komkommers en de radijsjes in schijfjes. Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes. Doe de groenten in de aparte kommetjes en zet ze onder water. Voeg aan elk kommetje 2 eetlepels azijn, 1 koffielepel honing en wat zout toe. Laat zo minimaal 2 uur pekelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Neem drie kommetjes: klop in het eerste het ei los, doe in het tweede de bloem en doe in het derde de panko. Kruid de visfilets met peper en zout en wentel ze één voor één achtereenvolgens door het losgeklopte ei, de bloem en de panko. Leg de gepaneerde visfilets op een bakplaat met bakpapier en bedruppel ze met olijfolie. Gaar ze zo’n 20 minuten in de oven. Leg er de laatste 5 minuten de broodjes bij.

  3. 3

    Maak de saus. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt. Hak de kappertjes, de augurk en de bladpeterselie fijn en meng ze samen met het citroensap onder de saus. Kruid de saus met peper en zout. Laat de gepekelde groentjes uitlekken. Spoel en droog de sla.

  4. 4

    Haal de broodjes uit de oven en snij ze open. Schik er wat sla tussen, leg er dan de visfilets op en verdeel er de gepekelde groentjes en de tartaarsaus over. Sluit de broodjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minifishburgers met snelle tartaar­saus en gepekelde groentjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!