Recept

Bakplaat met gnocchi, worstjes, broccoli en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Laat de oven het werk doen. Tip: varieer met de worstjes: kies voor BBQ-worsten of merguez in de zomer en zwarte of witte pens naar de herfst toe. Ook lekker: leg eens peultjes of prinsessenbonen mee op de bakplaat.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij de broccoli in grote roosjes. Leg de broccoli en de worstjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gaar ze 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Haal na 10 minuten de bakplaat uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 185°C. Pel de knoflook en snij hem in plakjes. Rasp de schil van de citroen en pers er het sap uit.

  3. 3

    Leg de ricotta in het midden van de bakplaat, duw er de plakjes knoflook in en kruid de kaas met peper en zout. Voeg de gnocchi toe en besprenkel ze met olijfolie, geraspte citroenschil, citroensap en peper. Gaar alles nog 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de bakplaat uit de oven. Meng de ricotta eventueel onder de gnocchi, de groenten en de worstjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bakplaat met gnocchi, worstjes, broccoli en ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!