Recept

Kipfilet uit de oven met kruidenkorstje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke kip à la Pascale Naessens!

Toptip!  Door de kipfilets in te strijken met het losgeklopte ei, blijft het pistachekorstje er mooi aan plakken.

Ook lekker: je kunt gerust variëren met de kruiden-notenkorst. Ook fijngehakte zongedroogde tomaatjes of kappertjes zijn er lekker bij

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de pistachenoten fijn. Spoel de kruiden, haal de blaadjes van de steeltjes en hak ze fijn. Meng alles goed onder elkaar.

  2. 2

    Kruid de kipfilets met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  3. 3

    Bedruppel een ovenschaal met olijfolie en leg er de kipfilets in. Klop het ei los en bestrijk er de kipfilets mee. Leg op elke kipfilet een laagje van de pistache-kruidenmengeling en druk die goed aan. Bedruppel de filets met nog wat olijfolie en gaar ze 25 à 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipfilet uit de oven met kruidenkorstje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!