Worstenbroodjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Worstenbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vlaamse klassieker in bladerdeeg

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat het diepvriesbladerdeeg lichtjes ontdooien.

    Pel en snij de sjalot en de knoflook heel fijn.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Vermeng de sjalot en de knoflook met het gehakt. Voeg er het ei en het paneermeel aan toe. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Kneed goed door.

    Verdeel in 8 gelijke porties en maak er worstjes van, net zo lang als een zijde van het
    deegvierkantje.

  3. 3

    Rol elk worstje in een deegvierkantje en las de randen met losgeklopte eierdooier. 

    Meng de rest van de eierdooier met de melk.  Bestrijk er de rolletjes mee.

  4. 4

    Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Bak ze in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat het diepvriesbladerdeeg lichtjes ontdooien.

    Pel en snij de sjalot en de knoflook heel fijn.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Vermeng de sjalot en de knoflook met het gehakt. Voeg er het ei en het paneermeel aan toe. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Kneed goed door.

    Verdeel in 8 gelijke porties en maak er worstjes van, net zo lang als een zijde van het
    deegvierkantje.

  3. 3

    Rol elk worstje in een deegvierkantje en las de randen met losgeklopte eierdooier. 

    Meng de rest van de eierdooier met de melk.  Bestrijk er de rolletjes mee.

  4. 4

    Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Bak ze in ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.