Recept

Zalm met trofie, kerstomaten en kruidige citroenolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke pasta met zalm en een frisse toets van citroen!

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

  2. 2

    Pel de sjalot en snipper ze fijn. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en bak de zalm aan beide kanten kort aan. Kruid hem met peper en zout.

  3. 3

    Haal de zalm uit de pan en stoof in dezelfde pan de sjalot en knoflook op een zacht vuur. Voeg de kerstomaten en de wijn toe en laat ze op een zacht vuur 10 minuten garen.

  4. 4

    Pers het sap uit de citroen. Haal de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en hak ze samen met het basilicum fijn. Meng de kruiden met 60 milliliter olijfolie en breng de kruiden-olie op smaak met een snuifje zout en 1 eetlepel citroensap.

  5. 5

    Voeg de pasta, de kruidenolie en de zalm toe aan de pan met de tomaatjes en laat alles samen nog enkele minuten opwarmen. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm met trofie, kerstomaten en kruidige citroenolie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!