Recept

Pasta con le sarde

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een van de favoriete Siciliaanse klassiekers van Gilles De Coster: “Ik eet ontzettend graag, maar misschien kook ik wel nóg liever”

bereiding
  1. 1

    Maak de venkel schoon en snij hem in fijne partjes. Pel en snipper de knoflook. Spoel en halveer de kerstomaten. Haal de blaadjes van de oregano.

  2. 2

    Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet hem af en bewaar 2 soeplepels van het kookvocht.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de sardinefilets 2 minuten aan elke kant. Kruid ze met peper en zout. Haal de filets uit de pan en laat de ansjovisfilets smelten in de olie. Voeg er de knoflook en de kappertjes aan toe en roer goed om. Bak de venkel in 7 minuten gaar en haal de venkel uit de pan.

  4. 4

    Bak de kerstomaatjes in de pan en blus ze met de witte wijn. Voeg er het kookvocht van de pasta en de oregano aan toe en laat 5 minuten rustig pruttelen.

  5. 5

    Verdeel de pasta over de borden en schik er de sardinefilets en de venkelpartjes bij. Overgiet hem met de tomatensaus en werk hem af met de extra verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta con le sarde

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!