Recept

Pizza met aioli, koolrabi en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende combi, de lente in een taart!

  • Aioli kun je makkelijk zelf maken: meng 2 teentjes geperste knoflook onder 150 gram mayonaise.
  • Koolrabi is van april tot juni op z’n best, een échte lentegroente dus. Met haar zachte, ietwat bloemkoolachtige smaak is koolrabi heerlijk gebakken, gestoofd en zelfs rauw in frisse salades.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de koolrabi en snij de knol met een mandoline of scherp mesje in flinterdunne plakjes. Bedruppel ze met wat citroensap en olijfolie en kruid ze met peper en zout. Snij de mozzarella in plakjes.

  2. 2

    Rol het pizzadeeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het met de aioli en beleg het met de plakjes koolrabi en mozzarella. Strooi er de parmezaan over en bak de pizza 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Werk de pizza af met de plakjes ham en de rucola en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza met aioli, koolrabi en ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!