Recept

Kropsla met zoetzure kip, boontjes en pindanoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zonnige maaltijdsalade.

Tip: kropsla bewaar je het best in een vochtige ­keukenhanddoek in de groentelade van je koelkast. Zijn de blaadjes sla toch een beetje verlept? Geef ze dan een ­oppepbeurt in een badje­ ijswater.

bereiding
  1. 1

    Haal de bladeren van de kropsla, spoel ze en snij ze in grove stukken. Kook de boontjes beetgaar in lichtgezouten water, giet ze af en laat ze meteen afkoelen onder koud stromend water. Laat ze goed uitlekken. Maak de chilipeper schoon en hak hem fijn zonder de zaadjes.

  2. 2

    Rasp de schil van de limoen tot je 1 koffielepel hebt. Pers er het sap uit. Meng de boontjes met1 eetlepel olijfolie, de geraspte ¬limoenschil, enkele druppels ¬limoensap en de chilipeper. Kruid ze met zout.

  3. 3

    Maak de dressing. Rooster de pindanoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Hak ze grof. Pel de sjalot en snipper ze heel fijn. Pel en pers de knoflook. Schil de gember en rasp hem tot je 1 volle koffielepel hebt. Meng de pindanoten, de sjalot, de knoflook en de gember met de sesamolie en de rijstazijn.

  4. 4

    Stoom de kipfilets 15 à 18 minuten, of tot ze volledig gaar zijn. Doe het appelsap, de ketchup, de sojasaus, de rijstazijn, de harissa of de chilisaus en de olijfolie in een steelpannetje en laat het mengsel enkele minuten inkoken tot siroopdikte. Haal de kipfilets met behulp van 2 vorken uit elkaar tot draadjesvlees. Meng de kip met de zoetzure marinade. Kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de kropsla met de ¬boontjes en de kip en lepel er de pindadressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kropsla met zoetzure kip, boontjes en pindanoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!