Recept

Traybake met varkenslapjes, aardappelwedges, groenten en mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk wintergerecht met groenten van bij ons!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en snij ze in wedges. Snij de pompoen in niet te grote gelijke stukken. Pel de rode ui en snij hem grof. Halveer de champignons of snij ze in kwartjes. Leg de groenten in een grote ingevette ovenschaal en hussel ze door elkaar.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Meng er de gedroogde tijm, de gedroogde rozemarijn, de parmezaan en de olijfolie onder. Verdeel de helft van deze mengeling over de groenten en bak de groenten 30 minuten in de oven. Roer ze halverwege eens om.

  3. 3

    Haal de schotel uit de oven. Snij de de varkenslapjes eventueel kleiner en leg ze tussen de groenten. Lepel hier de rest van de kruiden-parmezaanmengeling over. Zet de schotel nog 7 à 10 minuten in de oven of tot het vlees krokant gebakken is.

  4. 4

    Pel de sjalot en snipper ze fijn. Fruit ze aan in wat boter. Voeg de room en de mosterd toe en laat inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met zout en eventueel extra mosterd. Werk de groenten en de varkenslapjes af met de verse rozemarijn en serveer ze met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Traybake met varkenslapjes, aardappelwedges, groenten en mosterdsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!