Volkorenpasta met boerenkoolpesto
bereiding
-
1
Spoel de boerenkool en snij de harde nerven eruit. Blancheer 2/3 van de bladeren kort in kokend water. Duw het water er een beetje uit. Pel de knoflook.
-
2
Rasp de schil van de citroen en pers er het sap uit. Doe de boerenkool samen met de knoflook, de parmezaan, 3 eetlepels olijfolie, de helft van het citroensap, de geraspte citroenschil en de walnoten in de blender en mix tot een gladde pesto. Voeg eventueel wat water toe indien nodig.
-
3
Snij de rest van de boerenkool in stukjes en roerbak kort in een pan met wat olijfolie. Hak de rest van de walnoten grof.
-
4
Kook de volkorenpasta al dente in gezouten water. Giet de pasta af, meng er de pesto onder en kruid met peper en zout. Lepel de pasta op de borden en werk af met de geroerbakte boerenkool en de gehakte walnoten.