Recept

Teurgoule

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieke rijstpap uit Normandië... Lekker met een glaasje calvados erbij!

Door het trage garen krijgt deze rijstpap een intense kaneelsmaak. Die past perfect bij de licht gebrande krokante suikerkorst.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Doe de rijst samen met de poedersuiker in een ovenschaal of ovenvaste vorm.

  2. 2

    Leg er het kaneelstokje op. Giet er voorzichtig de melk over. Zorg ervoor dat de rijst beneden blijft en duw hem anders opnieuw naar beneden met een lepel.

  3. 3

    Zet de ovenschaal 1.30 uur in de oven. Verlaag dan de temperatuur naar 110°C en zet de schaal nog zo’n 1.30 uur in de oven, tot de rijst de melk volledig heeft opgenomen.

  4. 4

    Strooi de kristalsuiker op de rijstpap. Brand de suiker nog even af met een dessertbrander of zet de schaal enkele minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Teurgoule

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!