Recept

Champignongoulash met varkensvlees

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere stoofpotjesklassieker, maar nu met extra champignons.

bereiding
  1. 1

    Snij het vlees in blokjes. ­Bestrooi het vlees met de bloem en kruid het met peper en zout. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snij ze in fijne reepjes. Schil de ­wortelen en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Bak de champignons krokant in een pan met wat boter. Haal ze uit de pan. Bak het vlees bruin in boter in dezelfde pan. Voeg 2/3 van de ui, de paprika’s, de wortelplakjes en de knoflook toe. Voeg ook de champignons weer toe. ­Roerbak 2 minuten.

  3. 3

    Blus de pan met de wijn en laat de alcohol verdampen. Roer er de tomatenpuree onder en giet er de runderbouillon bij. Voeg de tijm, het paprikapoeder, het gerookte paprikapoeder, de cayenne­peper, de komijn en de nootmuskaat toe. Zet het vuur zachter en laat de goulash minstens 2 uur stoven met het deksel schuin op de pan. Voeg eventueel tussentijds nog wat bouillon toe als de goulash te dik wordt. Kruid de goulash met peper en zout.

  4. 4

    Werk de goulash af met de rest van de rode ui en de ­gesnipperde krulpeterselie. Serveer hem met de zure room en het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Champignongoulash met varkensvlees

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!