Recept

Champignonpannetje met spinazie, ham en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk ovengerechtje met champignons.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Pel en snipper de sjalotten. Pel en pers de knoflook. Snij de champignons in plakken of partjes en bak ze in boter goudbruin in een ovenvaste pan. Kruid ze met peper en zout. Roer er het maïszetmeel onder en roerbak 1 minuut. Voeg de hamblokjes, de tijm, de knoflook en de  sjalot toe en bak 2 minuten verder.

  2. 2

    Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Doe de melk, de room en de kruidenkaas in de pan bij de champignons. Breng het geheel aan de kook en laat op een zacht vuur 1 à 2 minuten sudderen. Roer er de spinazie onder en laat ze slinken. Breng ze op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Breek de eitjes voorzichtig in de pan. Dek de pan af met aluminiumfolie en zet ze 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Kruid de eieren met peper en zout. Werk het champignonpannetje af met bieslook en de extra spinazie en serveer het met het stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Champignonpannetje met spinazie, ham en ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!