Recept

Wilde champignonsoep met gerookte makreel en knoflookcroutons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De akkerpaddenstoel wordt ook wel anijschampignon genoemd vanwege zijn anijsachtige smaak en geur. Het is één van de grootste eetbare paddenstoelsoorten die er bestaan. De kleur van de hoed is lichtgeel. De steel is langer dan de steel van de witte champignon en de hoed kleiner maar hoger.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon. Stoof de ui in boter glazig. Voeg de wilde champignons toe en stoof 2 minuten. Kruid met peper en zout. Voeg opnieuw wat boter toe en laat smelten. Roer er de bloem onder en bak 1 minuut. Giet er langzaam en al roerend de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.

  2. 2

    Snij ondertussen het brood in dobbelstenen. Smelt boter in een pan en voeg de geperste look toe. Voeg het brood toe en bak goudbruin. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak nu de akkerpaddenstoelen in wat extra boter op. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Voeg de roomkaas toe aan de soep en mix de soep glad. Serveer de champignonsoep met de gebakken akkerpaddenstoelen, croutons en stukjes makreel. Werk af met een plukje rode cresson.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wilde champignonsoep met gerookte makreel en knoflookcroutons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!