Recept

Gehaktovenschotel met chili con carne, cheddar en tacochips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gehaktovenschotel met chili, cheddar én tacochips: wie kan daar nu neen tegen zeggen?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn.

  2. 2

    Bak het gehakt in een grote pan op middelhoog vuur tot het bruin is. Voeg de ui, knoflook toe en bak nog eens 5 minuten. Kruid met chilipoeder, komijn, zout en peper en voeg het kaneelstokje toe. Overgiet met de tomatenblokjes en laat 20 minuten rustig sudderen. Giet de bonen af en meng onder de chili.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met de olijfolie en leg de rijst op de bodem. Verdeel er de chili con carne over en strooi er de cheddarkaas over. Bak de ovenschotel 15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten. Snij ondertussen de lente-uitjes fijn.

  4. 4

    Haal de ovenschotel uit de oven en garneer met fijngehakte lente-ui en jalapeñoschijfjes, maïs en enkele takjes koriander. Werk af met wat tacochips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktovenschotel met chili con carne, cheddar en tacochips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!