Recept

Ovenschotel met gnocchi, gehaktballetjes, pompoensaus en parmezaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Balletjesfestijn van gnocchi en gehaktballetjes in een ovenschotel. Met een hokkaido of muskaatpompoen is dit gerecht pas echt overheerlijk!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen middendoor en verwijder de pitten. Snij in gelijke stukken en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Plet 2 teentjes knoflook en snij de ui middendoor. Verwijder de schil van de ui en knoflook. Leg de ui en knoflook bij de pompoen en overgiet met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout en rits er 2 takjes tijm bij. Zet de pompoen in de oven en bak 30 minuten.

  2. 2

    Pel en snipper ondertussen de ui en 1 teentje knoflook voor het gehakt. Meng het gehakt, ei, paneermeel, knoflook, ui, gedroogde oregano, peper en zout in een kom. Rol gehaktballen van het mengsel. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de balletjes in 10 minuten goudbruin.

  3. 3

    Bak de gnocchi 5 minuten in een pan met olijfolie goudbruin. Zet aan de kant. Snij het brood in kleine stukjes en bak de croutons goudbruin in 2 el olijfolie.

  4. 4

    Maak de pompoensaus: haal de pompoen uit de oven en pureer het pompoenmengsel met een staafmixer. Voeg de room, peper en zout toe aan de pompoensaus. Roer goed door en laat de saus nog een paar minuten sudderen.

  5. 5

    Meng de gebakken gnocchi met de pompoensaus en leg het mengsel in een ovenschaal. Verdeel de gehaktballetjes tussen de gnocchi. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi de hem over de ovenschotel. Voeg als laatste de broodcroutons toe.

  6. 6

    Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is. Werk af met extra Parmezaanse kaas en enkele takjes verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met gnocchi, gehaktballetjes, pompoensaus en parmezaan

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!