Recept

Citroenscones met lemoncurd

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Brits dessertje.

bereiding
  1. 1

    Maak de lemoncurd. Klop de eieren los au bain-marie. Voeg de suiker, het citroensap en de schil toe aan de eieren en roer goed. Voeg de boter toe. Roer regelmatig terwijl de boter smelt en het mengsel dikker wordt. Dit duurt zo’n 10 à 15 minuten.

  2. 2

    De lemoncurd is klaar als hij aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Laat hem afkoelen en giet hem dan in een gesteriliseerde glazen pot. Bewaar in de koelkast.

  3. 3

    Maak de scones. Verwarm de oven voor op 220°C. Zeef de bloem en het bakpoeder. Voeg de suiker en het zout toe en meng goed.

  4. 4

    Voeg de citroenschil en de boter toe aan de droge ingrediënten. Wrijf de boter in de bloem tot een fijn kruimelig mengsel. Giet er al roerend de melk bij. Blijf roeren tot het deeg net bij elkaar komt. Stort het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak en kneed het een paar keer. Druk het plat tot zo’n 2,5 cm dikte.

  5. 5

    Snij cirkels uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 12 à 15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gerezen zijn. Haal de scones uit de oven en laat ze afkoelen.

  6. 6

    Halveer ze en serveer lauw met wat lemoncurd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroenscones met lemoncurd

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!