Pasta met gemarineerde knolselder, oude kaas en truffel
bereiding
-
1
Maak de knolselder schoon en snij hem met een mandoline of scherp mes in flinterdunne plakjes. Kook of stoom de plakjes net beetgaar in lichtgezouten water.
-
2
Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn. Pel en pers de knoflook. Pers het sap uit de citroen. Besprenkel de knolselderplakjes met enkele druppels citroensap, 1 koffielepel fijngehakte rozemarijn, de knoflook en 1 à 2 eetlepels olijfolie. Kruid ze met peper en zout, dek ze af en zet ze opzij.
-
3
Rasp de oude kaas. Meng de room met de eidooiers, de truffeltapenade en 100 gram van de geraspte oude kaas. Kruid het mengsel met peper en zout.
-
4
Kook de pasta in lichtgezouten water, giet hem af, maar giet een scheutje van het kookvocht bij het eidooier-roommengsel.
-
5
Meng het eidooier-roommengsel en de plakjes knolselder onder de pasta. Werk de pasta af met peper en de rest van de oude kaas. Serveer meteen.