Recept

Pasta met gemarineerde knolselder, oude kaas en truffel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met truffel geef je een pasta meteen een feestelijke toets!

bereiding
  1. 1

    Maak de knolselder schoon en snij hem met een mandoline of scherp mes in ­flinterdunne plakjes. Kook of stoom de plakjes net beetgaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn. Pel en pers de knoflook. Pers het sap uit de citroen. Besprenkel de knolselder­plakjes met enkele druppels citroensap, 1 koffielepel fijngehakte rozemarijn, de knoflook en 1 à 2 eetlepels olijfolie. Kruid ze met peper en zout, dek ze af en zet ze opzij.

  3. 3

    Rasp de oude kaas. Meng de room met de eidooiers, de truffeltapenade en 100 gram van de geraspte oude kaas. Kruid het mengsel met peper en zout.

  4. 4

    Kook de pasta in lichtgezouten water, giet hem af, maar giet een scheutje van het kookvocht bij het eidooier-room­mengsel.

  5. 5

    Meng het eidooier-roommengsel en de plakjes knolselder onder de pasta. Werk de pasta af met peper en de rest van de oude kaas. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met gemarineerde knolselder, oude kaas en truffel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!