Recept

Wittechocoladecake met rode bessen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Zet dit Scandinavisch wintergebak eens op je feestmenu.

Tip: prik met een satéprikker in de cake. Als er geen beslag meer aanhangt, is de cake klaar en kan hij uit de oven. Ontvorm hem wel meteen na het bakken. Anders kan er zich bij het afkoelen condens vormen, waardoor de cake in de bakvorm kan blijven plakken.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met de witte chocolade in een steelpannetje op een zacht vuurtje of au bain-marie.

 2. 2

  Meng de eieren met de suiker met een garde, je hoeft ze niet op te kloppen of te mixen. Meng er het boter-chocolademengsel onder. Meng er nadien 300 gram zelfrijzende bloem onder en zorg dat je een glad beslag hebt.

 3. 3

  Rist de rode besjes van de takjes en wentel ze in 2 eetlepels bloem. Spatel de bebloemde besjes voorzichtig door het cakebeslag.

 4. 4

  Vet de tulbandvorm in met de extra boter en bestuif hem met de rest van de bloem. Giet er nadien het beslag in. Bak de cake zo’n 50 minuten tot 1 uur in de oven.

 5. 5

  Ontvorm de cake door ’m om te draaien op een bord. Smelt de witte chocolade voor de topping au bain-marie. Giet de witte chocolade over de tulbandcake, leg er de bessentakjes op en zeef er de poedersuiker over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wittechocoladecake met rode bessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!