Recept

Soezentaart

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een makkelijk feestelijk gebak met veel effect.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het bladerdeeg in 2 recht-hoeken van 20 op 20 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, prik er met een vork gaatjes in en bak ze 20 minuten in de oven.

 2. 2

  Los het puddingpoeder op in 100 milliliter melk. Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook. Giet er het puddingmengsel al roerend bij tot de pudding begint in te dikken. Laat nog 1 minuut doorkoken.

 3. 3

  Verdeel de pudding in twee porties en roer door 1 portie het cacaopoeder. Dek beide puddingsoorten af met vershoudfolie en laat ze volledig afkoelen.

 4. 4

  Roer de pudding goed door en schep ’m vervolgens in twee aparte spuitzakken met brede kartelmondjes.

 5. 5

  Smelt beide chocolades in aparte schaaltjes au bain-marie of in de microgolfoven. Giet de witte chocolade in een spuitzakje met fijne mond. Dip de bovenkant van de soezen in de fondant chocolade. Versier de helft van de soezen met de gouden glitters en de andere helft met streepjes witte chocolade.

 6. 6

  Leg een gebakken stuk bladerdeeg op een serveerschaal. Spuit de gele pudding op de bovenkant van het bladerdeeg. Leg er het tweede stuk bladerdeeg op en spuit hier de chocoladepudding op. Bestrooi met de geraspte chocolade en leg er in 4 rijen de roomsoezen op. Zet de taart koel tot serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Soezentaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!