Recept

Chocoladekersttaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra feestelijk: zet een klein vuurwerkstokje op de chocoladekersttaart en steek dit aan als je ze serveert.

Voor deze taart heb je ook 2 springvormen van 20 cm diameter nodig.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de bloem met het bakpoeder, de ahornsiroop, de suiker, de olie, het vanille-extract, de melk, de eieren en het cacaopoeder glad. Verdeel het beslag over de 2 met bakpapier beklede springvormen en bak de taarten ongeveer 30 minuten in de oven. Test met een houten prikker of de taarten gaar zijn. Laat ze vervolgens volledig afkoelen op een rooster en ontvorm.

  2. 2

    Smelt de witte chocolade voor de topping au bain-marie of in de microgolfoven. Giet de chocolade in een spuitzakje met fijne mond en teken op een vel bakpapier kerstboompjes met de chocolade. Laat ze opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Maak de vulling. Verwarm de room tot net tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur en voeg de fondant chocolade toe. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is. Voeg de boter toe en roer nog eens goed door. Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. 4

    Bestrijk de bovenkant van een van de twee cakes met ganache. Leg er de andere cake bovenop. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten ook met de ganache. Bestrooi de bovenkant met de fijngeraspte witte chocolade en versier de taart met de kerstboompjes. Zet koel tot serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladekersttaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!