Recept

Kalkoenrolletjes à la Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je hoeft niet altijd zo'n enorme gevulde kalkoen te serveren voor kerst. Ilse gaat deze keer voor gevulde kalkoenrolletjes.

Ilse maakte dit gerechtje in onze Libelle Live. Je kunt de aflevering hier herbekijken.

bereiding
  1. 1

    Snipper de sjalot en selder in fijne blokjes. Snijd de appel eveneens klein. Pers de knoflook en hak de kruiden. Verhit een pan met een eetlepel olijfolie. Fruit er eerst de gesnipperde sjalot, selder en geperste knoflook glazig in. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de gehakte kruiden, peper en zout toe. Roerbak tot het gehakt mooi kleurt. Voeg de appelstukjes toe en laat even onder deksel verder garen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak ondertussen de mengeling van roomkaas, bruine suiker en honing, roer tot een homogeen geheel en laat smelten in de gehaktvulling. Laat wat afkoelen.

  3. 3

    Klop de kalkoenlapjes wat dunner met een vleeshamertje. Lepel in het midden wat vulling en rol op. Steek vast met een prikker. Leg in een met olijfolie besprenkelde ovenschaal. Besprenkel de rolletjes ook nog met wat olijfolie en zet gedurende 15-20 minuten in de oven of tot de rolletjes mooi bruin gebakken zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrolletjes à la Ilse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!