Bananenmousse met speculaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bananenmousse met speculaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk dessertje met banaan

bereiding
  1. 1

    Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker witromig. Zet even opzij.

  3. 3

    Breng 2 eetlepels water aan de kook. Los er van het vuur de uitgeknepen gelatine in op. Laat lichtjes afkoelen.

  4. 4

    Pel de bananen. Hou een halve banaan apart voor de afwerking. Prak de rest met een vork. Voeg het citroensap toe en mix glad.

  5. 5

    Klop de Campina Slagroom stijf. Meng de bananenpuree met de eidooiers, de advocaat, de room en de gelatine.

  6. 6

    Klop de eiwitten met de vanillesuiker tot pieken. Spatel ze door de crème.

  7. 7

    Verkruimel 6 speculaaskoekjes en verdeel ze over 4 glaasjes. Schep er de bananenmousse op. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Werk af met plakjes banaan en een speculaasje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker witromig. Zet even opzij.

  3. 3

    Breng 2 eetlepels water aan de kook. Los er van het vuur de uitgeknepen gelatine in op. Laat lichtjes afkoelen.

  4. 4

    Pel de bananen. Hou een halve banaan apart voor de afwerking. Prak de rest met een vork. Voeg het citroensap toe en mix glad.

  5. 5

    Klop de Campina Slagroom stijf. Meng de bananenpuree met de eidooiers, de advocaat, de room en de gelatine.

  6. 6

    Klop de eiwitten met de vanillesuiker tot pieken. Spatel ze door de crème.

  7. 7

    Verkruimel 6 speculaaskoekjes en verdeel ze over 4 glaasjes. Schep er de bananenmousse op. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Werk af met plakjes banaan en een speculaasje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?