Recept

Pistachekussentjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gemakkelijk dessertje dat je op voorhand kunt klaarmaken. Serveer er nog een bolletje ijs bij... met witte chocoladesaus!

bereiding
  1. 1

    Klop de room stijf met de suiker. Splits het ei. Klop het eiwit stijf met een mespunt zout.

  2. 2

    Hak de pistachenoten fijn in een blender. Hou 1 eetlepel gemalen pistaches apart voor de afwerking. Roer de rest van de pistaches door de mascarpone, samen met de eidooier en een heel klein beetje groene voedingskleurstof.

  3. 3

    Spatel eerst de room door de mascarpone en spatel er dan ook het eiwit onder. Doe het mengsel in een spuitzak met gekartelde spuitmondje.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het bladerdeeg in gelijke vierkantjes van ongeveer 8 x 8 cm, je hebt er 2 per persoon nodig. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en borstel de bovenkant in met wat melk. Bak ze 15 à 18 minuten in de oven of tot het bladerdeeg goudbruin gebakken is. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Spuit op de helft van de bladerdeegvierkantjes toefjes van de pistachecrème en leg er een ander vierkantje bovenop. Werk de pistachekussentjes af met de poedersuiker, de granaatappel en rest van de gehakte pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pistachekussentjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!