Recept

Christmas pudding

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker: flambeer de pudding met een beetje cognac.

De juiste vorm

Om de pudding te stomen heb je een ‘Mason Pudding Bowl’ nodig. Die heeft een speciale verluchting onderaan, waardoor het water onder de kom blijft tijdens het stomen. Je kunt deze puddingbowl online bestellen.

Voor dit recept heb je een puddingvorm nodig met een diameter van 17 cm.

bereiding
  1. 1

    Vet de puddingvorm in met boter. Ontpit de dadels, hak ze samen met de gekonfijte gemberbolletjes fijn en doe alles een kom. Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom. Hou de rest van de sinaasappel apart voor de afwerking.

  2. 2

    Snij de gedroogde abrikozen in stukjes van ongeveer 1 cm. Doe ze samen met de rozijnen, de cranberry’s en de gedroogde kersen bij de dadels, de gember en de sinaasappelschil. Hak de noten. Voeg de blokjes brood, de bloem, de suiker, de reuzel, cognac, de noten, het ei en de melk toe en laat 5 minuten rusten tot het brood de melk heeft opgenomen. Roer daarna goed om tot een homogene massa.

  3. 3

    Stort alles in de ingevette puddingvorm en dek die af met twee lagen aluminiumfolie. Maak vast met keukentouw, zodat de folie mooi blijft zitten. Zet de puddingvorm in een diepe pan en vul aan met water tot de vorm tot de helft in het water zit. Zet het deksel op de pan. Laat de pudding 3 uur koken, vul de pan regelmatig aan met extra water, anders verbrandt de pudding.

  4. 4

    Haal de pudding uit de kom en stort hem omgekeerd op een serveerbord. Pel de sinaasappel en snij hem à vif (tussen de vliesjes door). Verwarm de witte chocolade samen met de ahornsiroop. Werk de pudding af met de gesmolten witte chocolade, de sinaasappelpartjes en een takje munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Christmas pudding

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!