Recept

Zeeduivel met pata negra, gegrilde knolselder en knolseldersaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk hoofdgerecht met een heerlijk sausje.

Lekker veggie? Vegetariërs serveer je de gegrilde knolselder en het sausje met wittebonenpuree en een gepocheerd eitje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de knolselder. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook samen met de suiker, de mosterd en de gedroogde kruiden onder de boter. Kruid met peper en zout. Leg de plakken knolselder op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er een royale laag van de gekruide boter op. Bak de knolselder 25 à 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Dep de zeeduivel droog en kruid hem met peper. Wikkel de pata negra rond de stukken zeeduivel, leg er 2 salieblaadjes op en bind de filets vast met keukentouw. Bak de zeeduivelpakketjes kort rondom bruin in wat boter en olijfolie. Leg ze daarna de laatste 10 minuten bij de plakken knolselder in de oven.

  3. 3

    Giet de knolselderblokjes af en haal de kruiden eruit. Voeg de room toe en mix het mengsel tot een fijne, smeuïge saus. Zeef de saus en breng ze op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Leg eerst een plakje knolselder in een bord en leg daarop de krokante zeeduivel. Lepel er wat saus over en werk het gerecht af met de rest van de salie, de tijm en de rode shisoblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeeduivel met pata negra, gegrilde knolselder en knolseldersaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!