Saltimbocca van zeeduivel en pata negra
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Saltimbocca van zeeduivel en pata negra

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk zomers surf-en-turf gerecht. 

bereiding
  1. 1

    Boen de krieltjes schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat de krieltjes even uitlekken.

  2. 2

    Wikkel de stukken zeeduivelfilet in een plakje ham, leg er een salieblaadje op en steek ze vast met een houten prikker. Bak de saltimbocca krokant in olijfolie. Bak zeker 5 minuten, zodat de vis goed gaar is.

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook. Snipper 4 salieblaadjes. Spoel de spinazie. Verhit een grote pan met olijfolie en fruit de knoflook en salie. Voeg de spinazie toe en roerbak kort. Voeg de krieltjes toe en roerbak even. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de saltimbocca en de krieltjes op een schaal. Werk af met partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Boen de krieltjes schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat de krieltjes even uitlekken.

  2. 2

    Wikkel de stukken zeeduivelfilet in een plakje ham, leg er een salieblaadje op en steek ze vast met een houten prikker. Bak de saltimbocca krokant in olijfolie. Bak zeker 5 minuten, zodat de vis goed gaar is.

  3. 3

    Pel en snipper de knoflook. Snipper 4 salieblaadjes. Spoel de spinazie. Verhit een grote pan met olijfolie en fruit de knoflook en salie. Voeg de spinazie toe en roerbak kort. Voeg de krieltjes toe en roerbak even. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Leg de saltimbocca en de krieltjes op een schaal. Werk af met partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.