Recept

Tiramisugebak met meringue

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Hemels feestdessert.

Tip: de tiramisugebakjes stel je eigenlijk pas samen op het moment van serveren. Wil je de tiramisu toch op voorhand maken, maak hem dan in een schaal en snij of schep er stukken uit. De taartjes kun je het best last minute afwerken met de meringue.

bereiding
 1. 1

  Splits de eieren. Mix de eidooiers met 1 eetlepel suiker tot een luchtige ruban. Mix de mascarpone erdoor.

 2. 2

  Klop in een andere kom de eiwitten stijf met de rest van de suiker en de vanillesuiker. Spatel ⅔ van het opgeklopte eiwit door het mascarponemengsel en doe het in een spuitzak. Laat de crème minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Bewaar de rest van het opgeklopte eiwit in een andere spuitzak voor de meringue.

 3. 3

  Meng de amaretto met de afgekoelde espresso. Spuit wat mascarponecrème in het midden van een dessertbordje. Duw hierop twee madeirakoekjes. Lepel er voorzichtig wat van het koffiemengsel op.

 4. 4

  Spuit wat mascarponecrème op de koekjes. Doop twee madeirakoekjes kort in het koffiemengsel en leg ze op de crème. Maak zo drie lagen. Herhaal voor de andere gebakjes.

 5. 5

  Strooi wat chocoladeschilfers over de gebakjes en spuit er enkele toefjes eiwit op. Brand het eiwit met een crème bruléebrander en bestrooi de gebakjes met het cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisugebak met meringue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!