Meringue fruitkrans
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Meringue fruitkrans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Klop de eiwitten schuimig in een vetvrije kom. Voeg de suiker in delen toe, samen met de azijn en het maïszetmeel. Klop het schuim helemaal stijf. Schep de meringue in de vorm van een krans op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet 1,5 tot 2 uur in de oven.

  2. 2

    Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en roer er de mascarpone onder. Haal de meringue uit de oven en laat volledig afkoelen. Schep er het mascarponemengsel op en beleg met het fruit. Werk af met muntblaadjes en poedersuiker.

    Tip: Lekker met nog wat kant- en-klare frambozencoulis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Klop de eiwitten schuimig in een vetvrije kom. Voeg de suiker in delen toe, samen met de azijn en het maïszetmeel. Klop het schuim helemaal stijf. Schep de meringue in de vorm van een krans op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet 1,5 tot 2 uur in de oven.

  2. 2

    Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en roer er de mascarpone onder. Haal de meringue uit de oven en laat volledig afkoelen. Schep er het mascarponemengsel op en beleg met het fruit. Werk af met muntblaadjes en poedersuiker.

    Tip: Lekker met nog wat kant- en-klare frambozencoulis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.