Recept

Kalkoenrollade met porchetta, brie, wortelen en kroketjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Goudgeel en krokant

Verwarm de friteuse voor op 180°C en bak niet te veel kroketjes tegelijk, ze mogen elkaar niet raken. Gebruik je diepvrieskroketjes? Dan hoef je ze op voorhand niet te ontdooien.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de prei schoon en snij ze in halve ringen. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie, voeg de prei en de knoflook toe, doe er een beetje water bij en stoof de groenten zacht. Kruid ze met peper en zout en laat goed uitlekken. Snij de brie in plakjes.

  2. 2

    Snij de kalkoenborst overlangs in, maar snij ze niet volledig door zodat je ze kunt openklappen. Bedek ze met vershoudfolie of bakpapier en sla ze plat met een deegrol. Kruid de binnenkant met peper en zout en beleg met de prei en de plakjes brie. Rol ze op en bind ze vast met keukentouw. Bedek de rollade rondom met plakjes porchetta en bind verder op met keukentouw. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg de rollade in een ovenschaal en gaar alvast 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met de geriste tijm, peper en zout. Verlaag de oventemperatuur naar 185°C en leg de wortelen bij het gebraad of op een aparte bakplaat. Gaar het vlees en de wortelen samen nog 35 à 40 minuten in de oven of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 70 à 75°C. Schep af en toe wat braadjus over de kalkoenrollade.

  4. 4

    Frituur de kroketjes en serveer het gebraad met de wortelen de kroketjes en wat braadjus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met porchetta, brie, wortelen en kroketjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!