Recept

Varkenshaasje met appel, eekhoorntjesbrood en pasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het geheim van eekhoorntjesbrood

Gedroogd eekhoorntjesbrood is een smaakbom. Je weekt het op voorhand in een bodempje warm water en kunt daarna zowel de paddenstoelen als het weekvocht gebruiken in een soepje, een pastasaus of als vulling voor een vegetarische durum. 

Met een scheutje marsala 

Marsalawijn kun je gewoon drinken, maar ook gebruiken bij het koken. Er bestaan twee varianten: droge en zoete. De droge wijn heeft een nootachtige smaak en is lekker bij varkensvlees of ossenhaas. De zoete variant is perfect voor een zoetere saus bij kip of kalkoen.

bereiding
  1. 1

    Week het eekhoorntjesbrood minstens 15 minuten in 200 milliliter heet water. Pel en snipper de uien. Spoel de appel en snij het vruchtvlees in blokjes. Hak de walnoten grof. Stoof de ui in olijfolie. Voeg de appel, de veenbessen, de walnoten, de rozemarijnblaadjes en de honing toe. Kruid met peper en zout en Bak het mengsel 2 minuten en laat even afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij het varkenshaasje overlangs in, maar niet volledig door zodat je het kunt openklappen. Bedek het met vershoudfolie of bakpapier en sla het plat met een deegrol. Kruid het met peper en zout en beleg het met het appelmengsel. Rol het op en bind het vast met keukentouw. Bewaar de rest van de vulling.

  3. 3

    Snij de kastanjechampignons in plakjes. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water en giet hem af.

  4. 4

    Haal het eekhoorntjesbrood uit het weekvocht en bewaar het vocht. Snij het eekhoorntjesbrood in fijne reepjes.

  5. 5

    Bak het varkenshaasje in een pan met olijfolie rondom goudbruin. Haal het uit de pan. Bak het eekhoorntjesbrood en de kastanjechampignons 1 minuut in dezelfde pan. Blus met de wijn, de fond en 100 milliliter van het weekvocht van het eekhoorntjesbrood. Laat 2 minuten inkoken. Voeg de room toe en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Leg de pasta in een ovenschaal. Leg het vlees erop en overgiet met de saus. Gaar 25 minuten in de oven of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 60°C.

  7. 7

    Laat het na het bakken 5 minuten afgedekt rusten. Bak de rest van de vulling kort op en doe het bij de pasta. Werk het gerecht af met de extra rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met appel, eekhoorntjesbrood en pasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!