Recept

Lasagne van ravioli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat je van ravioli ook lasagne kunt maken? Sneller klaar én superlekker!

Naargelang de vulling van je ravioli maak je een vegetarische ravioli of eentje met vlees.

bereiding
  1. 1

    Fruit de uien aan in wat olijfolie. Voeg na 4 minuten de knoflook toe en roerbak nog een minuutje verder. Blus met de witte wijn, 250 ml water en doe er het bouillonblokje bij. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met de oregano, peper en zout. Laat 20 minuten garen op een zacht vuurtje, onder deksel. Roer regelmatig om.

  2. 2

    Kook de ravioli in zout water gaar en laat ze goed uitlekken. Roer de ricotta los met de room en kruid met peper, zout en 2 el gehakt basilicum.

  3. 3

    Leg een laagje ravioli op de bodem van een ingevette ovenschotel. Verdeel er 1/4 van de tomatensaus over en 1/4 van de ricottasaus. Kruid met peper en zout en strooi er 1/4 van de geraspte kaas over. Herhaal de laagjes tot de schotel gevuld is. Eindig met geraspte kaas en zet de schotel gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Versier met blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne van ravioli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!