Recept

Tarte tatin van zomerbietjes met opgeklopte feta

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip! Je kunt ook één grote tarte tatin maken in plaats van vier kleintjes.

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bietjes uit de verpakking en giet het overtollige sap weg. Bekleed 4 bakvormpjes van 10 cm diameter met bakpapier. Snij de bietjes in stukken en schik ze op de bodem van de bakvormen. Steek cirkels uit het bladerdeeg die wat groter zijn dan de bakvormen.

 2. 2

  Maak de karamel. Doe de kristalsuiker in een steelpannetje met dikke bodem zonder antiaanbaklaag. Giet er 100 milliliter water bij. Laat zachtjes koken tot er heel kleine lichtbruine belletjes ontstaan. Roer de karamel pas dan door met een garde tot hij mooi lopend is. Voeg voorzichtig de boter toe en roer opnieuw om.

 3. 3

  Giet de karamel voorzichtig op de bietjes in de bakvormen. Schik er voorzichtig de vellen bladerdeeg in. Bak de taartjes ongeveer 25 minuten in de oven.

 4. 4

  Maak de fetacrème. Doe de feta met de Griekse yoghurt in de keukenrobot. Hak de rozemarijn fijn en voeg hem toe. Kruid met peper. Mix alles even door tot je mooi opgeklopte feta krijgt.

 5. 5

  Haal de bakvormpjes uit de oven. Zet telkens een bord op de bakvormpjes en draai ze heel voorzichtig om. Doe handschoenen aan, want het sap dat eruit loopt, is gloeiend heet. Schik de tarte tatins met een spatel op de borden en werk ze af met de opgeklopte feta, nog wat olijfolie en de extra rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van zomerbietjes met opgeklopte feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!