Recept

Galette met blauwe kaas, koningsoesterzwammen en walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige herfsttaart waarmee je sowieso zal scoren.

bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon en snij ze in plakken. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze goudbruin gekaramelliseerd zijn. Snipper de salieblaadjes fijn. Voeg de helft ervan toe aan de champignons en breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnede. Leg het uitgerolde deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. 3

    Verkruimel de blauwe kaas en meng hem in een kom met de mascarpone. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het deeg, waarbij je ongeveer 5 cm van de randen vrijlaat. Schep de gebakken champignons over de kaas.

  4. 4

    Vouw de randen van het deeg over de vulling. Druppel de honing over de champignons en de kaas. Klop het ei los en bestrijk de randen van het deeg met het ei.

  5. 5

    Bak de galette 25 à 30 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en knapperig is. Werk de galette af met de rest van de fijngesnipperde salie en de walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Galette met blauwe kaas, koningsoesterzwammen en walnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!