Recept

Plaattaart met prei en prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke, hartige herfsttaart om van te smullen.

TIP: Liever vegetarisch? Vervang dan de prosciutto door plakjes gerookte tofoe of werk de taart af met gebakken pijnboompitjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de preien overlangs en laat er een stukje van de worteltjes aan. Gebruik enkel het wit van de prei. Het groene stuk kun je eventueel later nog gebruiken voor een soep. Spoel de prei goed uit.

  2. 2

    Schik de preien op een met bakpapier beklede bakplaat en overgiet ze met 1 eetlepel olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Bak de prei 20 minuten in de oven. Schik de prosciutto op een andere met bakpapier beklede bakplaat van 28,5x24,5 cm en zet hem de laatste 10 minuten mee met de prei in de oven, of tot hij krokant is.

  3. 3

    Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gebakken prei gelijkmatig over het bladerdeeg. Bestrijk de prei met de graanmosterd. Bak de taart 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de taart uit de oven. Leg de krokante plakjes prosciutto over de prei. Druppel de resterende eetlepel olijfolie over de bovenkant en bestrooi de taart met enkele blaadjes verse oregano. Laat de taart een paar minuten rusten voor je ze in stukken snijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Plaattaart met prei en prosciutto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!