Recept

Plaattaart met romig vlierbloesemlaagje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gebak met vlierbloesem.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm (30 x 20 cm) in. Klop in de keukenrobot de boter met de suiker in 4 minuten tot een luchtige massa. Voeg een voor een de eieren toe en blijf kloppen. Voeg de zure room, het citroensap en de -rasp toe en klop nog 1 minuut.

  2. 2

    Meng in een andere kom de droge ingrediënten: de bloem, het maïszetmeel, het bak- poeder, de maanzaadjes en een mespuntje zout. Voeg dat toe aan het natte mengsel en meng tot een homogeen deeg. Doe het deeg in de ingevette vorm, strijk de bovenkant glad met een spatel en bak het 25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

  3. 3

    Klop voor de topping de boter met de roomkaas en de poedersuiker tot een gladde massa. Voeg een eetlepel vlierbloesemsiroop toe en meng opnieuw. Laat opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Prik voor de afwerking een keer of tien met een vork in het gebak. Zo krijg je gaatjes waardoor de siroop kan intrekken. Strijk de rest van de vlierbloesemsiroop over het gebak met een kwastje. Haal het gebak uit de vorm en leg op een serveerschaal. Strijk de roomtopping over het gebak en werk af met citroenrasp.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Plaattaart met romig vlierbloesemlaagje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!