Recept

Salade met vijgen, radicchio en gebakken kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: bak de kaas eerst op de kanten met de korst en pas nadien op de kanten met het snijvlak. Zo voorkom je dat de kaas eruit loopt.

bereiding
bereiding
  1. 1

    Neem drie kommetjes. Doe in het eerste kommetje de bloem, klop in het tweede de eieren los en doe in het laatste kommetje de panko. Snij de witschimmelkaas in 4 grote of 8 kleinere driehoekjes. Wentel ze één voor één door de bloem, de losgeklopte eieren en de panko. Leg ze op een bord en laat ze even opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de waterkers en de radicchio. Snij de radicchio grof en schik hem samen met de waterkers op de borden. Spoel de vijgen, snij ze telkens in 4 en schik ze bij op de salade. Hak de walnoten grof en strooi ze samen met de gedroogde cranberry’s over de salade. Bedruppel de salade met de olijfolie en de appelazijn en kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Haal de kaas uit de koelkast en bak de stukjes in een pan met wat olijfolie goudbruin langs elke kant. Schik ze op de salade en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met vijgen, radicchio en gebakken kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!