Recept

Spirelli met krokante bacon, spruitjes en peterseliepesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pesto maak je zelf met de kruiden die je nog in huis hebt. Vervang het klassieke bosje basilicum eens door bijvoorbeeld peterselie, munt of koriander of een mix van verschillende zachte kruiden.

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon. Maak de blaadjes van een 4-tal spruitjes los en blancheer ze kort in lichtgezouten water. Giet de blaadjes af, spoel ze onder koud water en hou ze apart voor de afwerking.

  2. 2

    ook de rest van de spruitjes beetgaar en kook ook de spirelli in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Maak ondertussen de pesto. Doe de peterselie met de zonnebloempitten, de geraspte parmezaan en de helft van de olijfolie in een blender. Mix fijn en voeg al mixend verder olijfolie toe, tot je de gewenste dikte hebt. Kruid eventueel bij met peper en zout. Bak de bacon krokant in de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Meng de spirelli met de spruitjes en de pesto, verdeel de pasta over borden en werk af met de bacon, de geblancheerde spruitjesblaadjes en de parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spirelli met krokante bacon, spruitjes en peterseliepesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!