Recept

Saltimbocca van wijting met wortelfrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt! 

“Kijk bij de visboer of aan de vistoog van de supermarkt welke vis er die week in promotie is. Ga voor dunne filets die je goed kunt oprollen”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de wortelen en snij ze in lange frietjes. Hussel er wat olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout onder en stort ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de wortel­frietjes 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Stoof ze aan in een likje olijfolie, kruid ze met peper, zout en nootmuskaat en schep ze in een vergiet. Duw al het vocht eruit met de bolle kant van een lepel.

  3. 3

    Neem telkens 2 plakjes ham en leg er een wijtingfilet op. Kruid de vis met peper en zout, leg er een lepel gestoofde spinazie en wat geraspte mozzarella op en rol de vis­filets op. Maak de rolletjes vast met prikkers. Leg ze in een met olijfolie ingeoliede ovenschaal en besprenkel ze met extra olie. Gaar de rolletjes 15 minuten mee met de wortelen in de oven.

  4. 4

    Maak de saus. Pel de rode ui en snipper hem heel fijn. Snipper de bladpeterselie fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus. Snij de citroen in partjes.

  5. 5

    Serveer de vissaltimbocca met de wortelfrietjes en de saus. Geef er nog een partje citroen en telkens 2 kleine appelkappertjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Saltimbocca van wijting met wortelfrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!