Recept

Gedroogde eendenborst 'maison'

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelf eendenborst drogen is niet moeilijk. Met dit receptje kan het niet mislukken.

bereiding
  1. 1

    Doe 250 g grof zout in een ruime kom. Leg er de eendenborst op en overgiet met nog 250 g grof zeezout. Dek af met vershoudfolie en laat 12 à 18 uur rusten in de koelkast, afhankelijk van de dikte van de filet.

  2. 2

    Veeg al het zout van de eendenborst. Kruid met peper en/of met kruiden naar keuze, op de vleeskant. Rol de eendenborstfilet in een schone theedoek.

  3. 3

    Laat 3 weken drogen onderaan in de koelkast, of in een frisse kelder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gedroogde eendenborst 'maison'

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!