Recept

Gedroogde eendenborst 'maison'

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelf eendenborst drogen is niet moeilijk. Met dit receptje kan het niet mislukken.

bereiding
  1. 1

    Doe 250 g grof zout in een ruime kom. Leg er de eendenborst op en overgiet met nog 250 g grof zeezout. Dek af met vershoudfolie en laat 12 à 18 uur rusten in de koelkast, afhankelijk van de dikte van de filet.

  2. 2

    Veeg al het zout van de eendenborst. Kruid met peper en/of met kruiden naar keuze, op de vleeskant. Rol de eendenborstfilet in een schone theedoek.

  3. 3

    Laat 3 weken drogen onderaan in de koelkast, of in een frisse kelder.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gedroogde eendenborst 'maison'

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!