Recept

Salade van geraspte knolselder, sinaasappel en romige mierikswortel­dressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever vegan? Vervang de mayonaise door kant-en-klare veganaise en de zure room door extra veganaise of plantaardige yoghurt. 

Met krokante Romeinse sla! Romeinse sla is altijd handig om in huis te hebben, want het is de basis van veel salades zoals de Caesar salad.

bereiding
  1. 1

    Schil de knolselder en rasp hem grof. Pel de sinaasappel en snij hem à vif. Snij het vruchtvlees in partjes. Hak de bieslook fijn.

  2. 2

    Meng de mierikswortelroom met de mayonaise, de zure room en de bieslook en kruid de dressing met peper en zout. Meng de knolselder met de dressing en de veenbessen en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen. Hak grof. Snij de Romeinse slakropjes in partjes en leg ze op een groot bord. Werk de sla af met de knolseldersalade, de partjes sinaasappel en de walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van geraspte knolselder, sinaasappel en romige mierikswortel­dressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!