Recept

Salade met gegrilde courgette, daikon, geitenkaasballetjes en citrusmarinade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke salade geitenkaas à la Pascale Naessens. 

Ook lekker: Je kunt de geitenkaasballetjes ook door fijngehakte kruiden of een pitten- en zadenmengeling rollen. 

 

bereiding
  1. 1

    Rooster de noten in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen en hak ze fijn. Maak met vochtige handen balletjes van de geitenkaas en rol ze door de fijngehakte noten. Laat ze opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij ze in fijne plakjes. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt en pers er 1 eetlepel sap uit.

  3. 3

    Meng de courgette met de citroenschil, het citroensap, de knoflook, de tijm en de oregano en kruid ze met peper en zout. Verhit een grillpan of barbecue en rooster de plakjes heel kort aan beide kanten. Leg ze terug in de marinade en laat ze afkoelen.

  4. 4

    Schil de daikon en snij ze met een mes of mandoline in flinterdunne plakjes. Meng de daikon met de gegrilde courgette.

  5. 5

    Spoel en droog de spinazie. Maak een salade van de spinazie, de courgette en de daikon. Werk de salade af met de geitenkaasballetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met gegrilde courgette, daikon, geitenkaasballetjes en citrusmarinade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!