Recept

Luikse salade met gebakken spitskool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat spitskool een echte zomerkool is? Dankzij de vaste kern kun je ’m makkelijk grillen op de BBQ, in de oven of in de pan. De smaak is subtiel en dus is spitskool een goede basis voor deze heerlijke salade.

bereiding
  1. 1

    Snij de spitskool in vier gelijke stukken en bak ze in 10 minuten goudbruin in boter. Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken, kook ze gaar in een pan met lichtgezouten water. Giet af en zet opzij.

  2. 2

    Maak de boontjes schoon, blancheer ze en spoel ze onder koud stromend water. Kook de eieren hard in 8 minuten. Pel de eitjes en halveer ze.

  3. 3

    Bak het spek knapperig in 1 eetlepel olijfolie. Haal de plakjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Maak de dressing: meng in een kommetje 1 eetlepel olijfolie met de wijnazijn, de mosterd, wat zout en peper.

  5. 5

    Schik de kool, de aardappelen, de boontjes, het spek en de eieren op een schaal. Druppel er de dressing over en werk af met de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Luikse salade met gebakken spitskool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!