Recept

Balletjes in tomatensaus met puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht maak je voor 3 euro per persoon! 

Gehakt is altijd een goed idee: het is budgetvriendelijk en je kunt er alle kanten mee uit. Maak er een ovenschotel mee, een gehaktbrood of balletjes voor in de soep. Niet nadenken dus als het gehakt in promotie is in de supermarkt: meenemen en invriezen!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal lichtjes in. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, het basilicum, de oregano, peper en zout en rol er hapklare balletjes van. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de balletjes rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit aan in de pan, voeg de tomatenblokjes en de suiker toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 à 15 minuutjes op een zacht vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Schil de aardappelen en kook ze in lichtgezouten water gaar. Giet af en doe ze terug in de pan. Voeg boter en melk toe en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat

  4. 4

    Leg de balletjes in de ovenschaal en lepel er de tomatensaus over. Strooi er de geraspte mozzarella over en schuif 15 à 20 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Werk af met vers basilicum en serveer met de aardappelpuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Balletjes in tomatensaus met puree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!