Recept

Balletjes in tomatensaus met geraspte kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze budgetvriendelijke balletjes maak je voor 3,50 euro per persoon. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de oregano, laat uitlekken, pluk de blaadjes en hak ze. Meng het gehakt met ½ kl van de fijngehakte oregano, de eieren, ½ kl suiker, de balsamicoazijn en het paneermeel. Kruid nog met peper en zout. Rol er met natte handen hapklare balletjes van.

  2. 2

    Bak de balletjes zo'n 7 minuten in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Leg ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Fruit de knoflook en de sjalot in een sauspan tot de snippers beginnen te kleuren. Voeg de blokjes wortel en selder toe. Roerbak verder en voeg de harissapasta en een ½ kl suiker toe, blus met de passata en laat 15 minuten onder deksel sudderen. Breng op smaak met de rest van de gehakte oregano, peper en zout.

  4. 4

    Giet de saus over de gehaktballetjes, verdeel er de geraspte kaas over. Zet 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Balletjes in tomatensaus met geraspte kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!