Recept

Balletjes in tomatensaus met geraspte kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze budgetvriendelijke balletjes maak je voor 3,50 euro per persoon. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de oregano, laat uitlekken, pluk de blaadjes en hak ze. Meng het gehakt met ½ kl van de fijngehakte oregano, de eieren, ½ kl suiker, de balsamicoazijn en het paneermeel. Kruid nog met peper en zout. Rol er met natte handen hapklare balletjes van.

  2. 2

    Bak de balletjes zo'n 7 minuten in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Leg ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Fruit de knoflook en de sjalot in een sauspan tot de snippers beginnen te kleuren. Voeg de blokjes wortel en selder toe. Roerbak verder en voeg de harissapasta en een ½ kl suiker toe, blus met de passata en laat 15 minuten onder deksel sudderen. Breng op smaak met de rest van de gehakte oregano, peper en zout.

  4. 4

    Giet de saus over de gehaktballetjes, verdeel er de geraspte kaas over. Zet 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Balletjes in tomatensaus met geraspte kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!