Recept

Clafoutis met verse bessen en citroentijm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Elise: "Zodra ik verklap dat de bessen rijp zijn, zijn mijn kinderen niet te houden. Ze snoepen ze het liefst rechtstreeks van de struiken, maar ook deze clafoutis is een winner."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de (hout)oven voor op 185°C. Klop de eieren los. Smelt de boter. Schraap de vanillezaadjes uit het vanillestokje. Haal de blaadjes van de citroentijm.

  2. 2

    Klop de suiker en de vanillezaadjes luchtig door de eieren. Meng er de citroentijm, de gesmolten boter, de melk, de room, het amandelpoeder, de patisseriebloem en het zout kort onder tot je een egaal beslag hebt.

  3. 3

    Giet het beslag in een ingevette ovenschaal en verdeel er de bessen en de vanillepeul over. Bak de clafoutis 30 minuten in de (hout)oven of tot hij gaar is. Werk de clafoutis af met de extra takjes citroentijm en serveer hem lauw of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Clafoutis met verse bessen en citroentijm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!