Recept

Visballetjes in pittige tomatencompote met koolrabi-venkelslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tip van redactrice Natalie: "Laat de visballetjes eventueel nog 10 minuten opstijven in de koelkast, zo bakken ze makkelijker.”

bereiding
  1. 1

    Maak de tomatencompote. Pel en snipper de sjalot en de knoflook en fruit de helft aan in olijfolie. Voeg de chilivlokken toe en roer goed los. Spoel en halveer de kerstomaten. Doe er balsamicoazijn bij en voeg ze met de passata toe aan de sjalot en de knoflook. Doe er de verse tijm en rozemarijn bij en laat ze 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Breng eventueel nog extra op smaak met tabasco of sriracha.

  2. 2

    Maak de visballetjes. Snipper de peterselie. Snij de vis in blokjes. Doe de rest van de sjalot en de knoflook samen met de visblokjes, de peterselie, de bloem, peper en zout in een blender en mix fijn. Voeg eventueel extra bloem toe tot je een vaste structuur hebt. Rol hapklare balletjes van het mengsel.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten. Zet het vuur zachter. Lepel de tomatencompote bij de balletjes. Laat de balletjes op een zacht vuur nog 5 minuten sudderen. Je kunt de balletjes ook samen met de compote in een ovenschaal scheppen en nog 5 minuten in de oven garen.

  4. 4

    Maak de salade. Maak de koolrabi en de venkel schoon. Snij ze samen in dunne plakjes. Snipper de peterselie heel fijn. Klop de azijn met de olijfolie, de peterselie en de mierikswortelroom tot een dressing. Kruid hem met zout. Lepel de dressing bij de groentjes.

  5. 5

    Serveer de visballetjes met de pittige tomatencompote en werk ze af met extra tijm en het slaatje. Lekker met limoen erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Visballetjes in pittige tomatencompote met koolrabi-venkelslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!