Recept

Kruidige tomatentaart met ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke hartige taart, waarbij de citroentijm en verveine voor een frisse toets zorgen bij de romige ricotta.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met het zout, de boter en de gedroogde kruiden en kneed tot een korrelig deeg. Meng er 100 milliliter water onder tot je een goed stevig deeg krijgt. Voeg eventueel wat extra water toe als het deeg te droog is. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Vet een bakvorm van 28 cm diameter in en bestuif hem met bloem. Leg er het deeg in, verwijder het overtollige deeg langs de randen en prik de bodem in met een vork. Leg er een bakpapier en bakbonen op. Bak de taartbodem zo’n 30 minuten blind voor in de oven.

  3. 3

    Leg de gekleurde kerstomaatjes en de trostomaatjes op een bakplaat met bakpapier. Bedruppel ze met de olijfolie, de honing, peper en zout. Rooster ze zo’n 15 à 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bovenste bakpapier. Laat de bodem een beetje afkoelen.

  5. 5

    Hak de helft van de kruiden fijn en meng ze onder de ricotta. Kruid de ricotta met peper en zout. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pannetje zonder vetstof.

  6. 6

    Bestrijk de taartbodem met de ricotta. Spoel de grote tomaten en snij ze in plakjes. Schik de tomatenplakjes op de taart en leg er de geroosterde tomaten bij. Werk de taart af met de geroosterde pijnboompitten, de rest van de kruiden en eventueel nog wat olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidige tomatentaart met ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!