Recept

Luchtige aardbeienbavarois

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze frisse bavarois is ook heerlijk met bosvruchten en je hebt er geen oven voor nodig. 

bereiding
  1. 1

    Doe de koekjes en de speculoosjes in een afsluitbare plastic zak en rol er met een deegrol over tot ze helemaal verkruimeld zijn, of gebruik de keukenmachine met het sikkelmes. Meng de gesmolten boter onder de koekkruimels. Vet een springvorm (22 cm diameter) in, bedek de bodem met de koekkruimels en druk ze aan. Laat de koekjesbodem even opstijven in de diepvries.

  2. 2

    Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Pureer 150 gram aardbeien.

  3. 3

    Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit de vrucht. Verwarm het citroensap in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en los ze op in het citroensap. Roer dit sap samen met de geraspte citroenschil door de aardbeienpuree.

  4. 4

    Spatel eerst de slagroom door dit mengsel en spatel er dan het stijve eiwit onder.

  5. 5

    Halveer enkele aardbeien en leg ze met de snijkant tegen de wand van de springvorm. Giet de vulling voorzichtig op de koekjesbodem, dek ze af met vershoudfolie en laat ze 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

  6. 6

    Week de gelatine voor het geleilaagje bovenaan 5 minuten in koud water. Warm het appelsap op. Neem het van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op. Snij de resterende aardbeien in plakjes van 1 cm dik. Leg ze boven op de volledig opgesteven taart. Giet er voorzichtig de appelsap-gelatinelaag over en zet de taart terug in de koelkast. Laat de taart helemaal opstijven voor je ze serveert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Luchtige aardbeienbavarois

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!