Recept

Pavlova met kersen en chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sappige kersen zijn een heerlijk zomerse verwennerij. Maak er dit luchtige dessert mee!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Teken met potlood een cirkel van 24 cm diameter op een vel bakpapier, en leg het met de schrijfkant naar onderen op een bakplaat.

  2. 2

    Maak de pavlova. Klop de eiwitten stijf met de azijn. Klop lepel per lepel de poedersuiker door het eiwitschuim, zodat je een glanzende meringue krijgt. Klop er ten slotte het maiszetmeel door.

  3. 3

    Vul de getekende cirkel met het eiwitschuim en zorg ervoor dat de randen hoger zijn dan het midden. Zet 2 uur in de oven, maar zorg ervoor dat de meringue niet kleurt. Zet eventueel de temperatuur wat lager. Laat de meringue afkoelen in de oven, met de ovendeur op een kier.

  4. 4

    Spoel de kersen, verwijder de steeltjes en de pitten. Laat de suiker in een pannetje goudbruin kleuren, blus met het citroensap en het appelsap. Laat koken tot de suiker volledig opgelost is. Doe de kersen in de pan, laat 2 à3 minuten sudderen en haal van het vuur. Breng op smaak met wat kaneelpoeder en laat afkoelen.

  5. 5

    Klop de slagroom stijf en verdeel over de pavlova. Leg de kersen op de slagroom en werk af met geraspte chocolade. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pavlova met kersen en chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!